Checklist voordat u een cosmetische ingreep doet

Voordat je een cosmetische ingreep ondergaat is het raadzaam om een aantal zaken te checken. Hoewel de wetgeving op zorg in Nederland behoorlijk streng is, is het toch raadzaam om vooraf te checken of de door je gekozen arts of instelling aangesloten is bij de NCVG. Dit kunt je checken via nvcg.nl.

Verder is het goed te lezen van voorgangers te zeggen hebben over de behandeling die u wilt ondergaan. Een simpele zoekopdracht met de naam van de arts of instelling en review zullen de nodig informatie aan je verschaffen.

Bereid je goed voor, weet wat men gaat doen en wat de risico’s zijn. Bij ieder cosmetische ingreep horen risico’s. Veel mensen doen erg luchtig over de risico’s, maar ga bij uzelf na wat het voor u inhoudt.

Hou rekening dat je dient te herstellen en check hoe lang dit ongeveer zal duren. Een Botoxbehandeling zal zo gedaan zijn en ondanks misschien een beetje moe gevoel kun je gewoon weer naar uw werk. Maar hoe zit dit bij bijvoorbeeld een borstvergroting? Zorg dat je niet te snel plant weer aan het werk te moeten en zo volledig kan herstellen.

Bovenstaande punten zijn erg belangrijk, ga deze na alvorens je een keuze maakt of en waar je behandeld wilt worden!


Leave a Reply

Your email address will not be published.