Mijn ervaring met minfulness training

Ik heb al jaren het idee dat ik nooit de volledige rust in mezelf kan vinden en eigenlijk altijd in een soort van stress situatie leef waarbij ik nooit innerlijke rust kan vinden.
Om altijd maar in het heden te leven, betekend dat je niet kan genieten van het nu en het moment waarop je leeft. Eigenlijk het meest belangrijke moment.

Om weer tot mezelf te komen ben ik op zoek gegaan naar een oplossing en kwam toen terecht bij Mindfulness training. Wat ik van de website begreep is het speciaal ontwikkeld voor mensen zoals ik die stressverschijnselen hebben en moeite hebben met in het „hier” en nu te leven.
Tevens schijnt het voor andere kwalen ook zeer goed te werken zoals mindfulness voor het oplossen van verslavingsproblematiek. Maar in mijn geval wat het belangrijk om te beginnen met de basis training mindfulness welke gecertificeerd is.

De training is op zich een hele ervaring waarbij je van alles op je pad tegenkomt wat je niet verwacht. Wat dit voor jou is, is iets anders dan voor mij, dus ik kan er ook niet teveel over uitweiden.

Aan het einde van de training heb ik geleerd om mindfulness toe te passen en rust te vinden. Dit maakt niet dat al mijn gedachten, emoties en stress voorgoed voorbi„ zijn, ik heb nu de handvatten om er beter mee om te gaan. Ook het relativeren van het leven heb ik geleerd, dit maakt de training in mijn ogen veel minder zweverig dan ik in eerste instantie dacht. Juist het inzien van de realiteit maakt dat veel situaties veel makkelijk in de omgang zijn.

Aanrader dus!


Leave a Reply

Your email address will not be published.