Moedervlekken verwijderen

Zou jij graag je moedervlekken laten verwijderen? Dan ben je niet de enige! Jaarlijks zijn er duizenden mensen die hun moedervlekken laten verwijderen. Wat veel mensen niet weten is dat een moedervlek eigenlijk een onschuldige huidafwijking is. Een moedervlek kan namelijk goedaardig, rustig of onrustig zijn. Een onrustige moedervlek kan uiteindelijk uitgroeien tot een bepaalde vorm van huidkanker.

Een moedervlek weg laten halen kan middels een operatie of laserbehandeling worden weggehaald. Vaak wanneer het om een melanoom gaat, zal de schildwachtklier van de huid gecontroleerd worden.

Wat is een moedervlek nu precies?

Een moedervlek wordt ook wel naevus neavocellularis genoemd. Een moedervlek bestaat uit huid wat sterk gepigmenteerd is. Een moedervlek is dan ook vaak een stuk donderder van kleur dan de huid er omheen. Zo zijn moedervlekken in de meeste gevallen goedaardige clusters van huidcellen die zeer veel pigment bevatten. Toch zijn er veel mensen die het niet mooi vinden of hinder aan hebben en laten dan ook de moedervlekken weghalen.

Een onrustige moedervlek kan het voorstadium van een melanoom zijn en dit is een vorm van huidkanker. De kans dat het een onrustige moedervlek zich ook daadwerkelijk ontwikkelt tot huidkanker is zeer klein, namelijk een kans op 1 op 1 miljoen. Hieronder staan de kenmerken van een onrustige moedervlek:

Bloeden van de moedervlek
Steeds groter worden van de moedervlek
Onregelmatiger van vorm worden van de moedervlek
Van kleur(samenstelling) veranderen van de moedervlek
Krijgen van korstjes
Pijn doen van de moedervlek
Jeuken van de moedervlek
Steken van de moedervlek


Leave a Reply

Your email address will not be published.